Select Page

Nuo pat savo pradžios 2004 m. loterija „EuroMillions“ sužavėjo milijonus žmonių visoje Europoje. Suprantama, kodėl žaidėjai iš visų dalyvaujančių šalių su nerimu laukia burtų traukimo kiekvieną antradienį ir penktadienį, turint galimybę laimėti jackpotus, kurie gali pakeisti jų gyvenimą. Tačiau kodėl „EuroMillions“ yra toks patrauklus ir kaip veikia išmokėjimo struktūra? Panagrinėkime EuroMillions išmokėjimo grafiko detales ir tai, kas laukia laimėtojų.

EuroMillionseuromillions išmokėjimo pagrindai

euromillions išmokėjimas

Devynios Europos valstybės – Austrija, Belgija, Prancūzija, Airija, Liuksemburgas, Portugalija, Ispanija, Šveicarija ir Jungtinė Karalystė – dalyvauja tarptautinėje loterijoje, vadinamoje „EuroMillions“. Žaidėjai pasirenka penkis pagrindinius numerius ir dvi laimingąsias žvaigždes, nuo 1 iki 12. Visi septyni skaičiai turi sutapti su ištrauktais skaičiais, kad būtų galima laimėti prizą.

Jackpotas ir prizų pakopos

Didžiulis jackpoto laimėjimas, kurio garantuotas minimumas yra 17 milijonų eurų, o maksimali riba – 240 milijonų eurų, yra išskirtinis loterijos EuroMillions bruožas. Pasiekus šią ribą, jackpotas gali apsiversti tik keturiems papildomiems traukimams; tuo atveju, jei laimėtojas nerastas, piniginis prizas padalijamas tarp kitos aukščiausios premijos pakopos laimėtojų. Žaidėjai turi daugybę galimybių laimėti, net jei jie nepasiekia jackpoto, nes be jackpoto yra dar 12 prizų lygių. Prizai yra mažesni, kai judate žemyn, dažnai tereikia atitikti du pagrindinius skaičius. Antros pakopos prizas skiriamas už penkis pagrindinius numerius ir vieną Laimingąją žvaigždę.

Išmokėjimo procesas

Nuotykis nesibaigia laimėjus EuroMillions. Išmokėjimo būdas skiriasi priklausomai nuo prizo vertės ir šalies, kurioje buvo pirktas bilietas.

  • Maži prizai: Žaidėjai paprastai gali reikalauti savo laimėjimo patvirtintose parduotuvėse, norėdami gauti žemesnės pakopos prizus. Prizai iki konkrečios sumos taip pat gali būti išpirkti asmeniškai kai kurių šalių pašto skyriuose arba, jei bilietas buvo pirktas internetu, žaidėjo internetinė sąskaita bus nedelsiant įskaityta.
  • Dideli prizai: laimėtojams gali tekti apsilankyti loterijos būstinėje arba patvirtintoje banko įstaigoje, kad galėtų reikalauti didesnės sumos. Paprastai šiam procesui reikia originalaus laimėtojo bilieto ir tapatybės.
  • Jackpoto laimėjimai: norint laimėti jackpotą arba didelį antrinį prizą, dažnai reikia papildomų svarstymų ir veiksmų. Nugalėtojai paprastai gauna finansines ir teisines gaires ir gali būti pareikalauta pateikti papildomų įrodymų. Nors kai kurios šalys siūlo anuiteto variantą, mokėjimai dažnai atliekami viena vienkartine suma.
    Mokesčių pasekmės: būtina, kad nugalėtojai suprastų mokesčių pasekmes savo gimtosiose šalyse. Kai kuriose šalyse – pavyzdžiui, JK ir Prancūzijoje – loterijos laimėjimai yra apmokestinami, tačiau kitose – Ispanijoje ir Šveicarijoje – ne. Norėdami išvengti problemų dėl įstatymų, laimėtojai turi laikytis jų šalyje galiojančių mokesčių taisyklių.

„EuroMillions“ išmokėjimo įtaka

Didelė „EuroMillions“ pergalė gali pakeisti visą žmogaus gyvenimą. Be tiesioginio grynųjų pinigų pelno, laimėtojai dažnai atranda, kad jiems reikia ekspertų patarimų, kad galėtų atsakingai tvarkyti savo netikėtus pinigus. Siekdami privatumo ir norėdami išvengti galimų vienos nakties žvaigždės trūkumų, daugelis nusprendžia likti nežinomi. Be to, „EuroMillions“ loterijoje yra labdaros aukų istorija. Altruistinį žaidimo pobūdį atspindi tai, kad daugelis laimėtojų nusprendžia paaukoti dalį savo prizų širdžiai artimoms organizacijoms.

Išvada

Be neįtikėtinų pinigų sumų, kurias galima laimėti, „EuroMillions“ loterija vilioja savo įvairia išmokėjimo struktūra, kuri suteikia daug galimybių laimėti. „EuroMillions“ vis dar yra Europos pramogų atrama, nesvarbu, ar tai viltis laimėti didelį prizą, ar tiesiog žaidimo azartas. Kiekvieną bilietą lydintis jaudulys ir optimizmas ir toliau vienija žaidėjus visame žemyne, kai jie laukia kito burtų traukimo, parodydami, kad nors didžiojo prizo pasiekimas gali būti nedažnas reiškinys, žaidimo džiaugsmas yra įprastas.