Select Page

Uvod

eurojackpot vs euromillionsEuroMillions:

Od ustanovitve leta 2004 je devet evropskih držav – Avstrija, Belgija, Francija, Irska, Luksemburg, Portugalska, Španija, Švica in Združeno kraljestvo – poskrbelo, da je igra EuroMillions postala prepoznavna. Igralce privablja s svojimi velikimi glavnimi dobitki, katerih najnižji zajamčeni znesek se začne pri 17 milijonih evrov. Igralci izberejo dve številki Lucky Star iz posebnega sklopa od 1 do 12 in pet glavnih številk iz sklopa od 1 do 50, da bi lahko igrali. Verjetnost za osvojitev glavnega dobitka EuroMillions je približno 1 proti 139 milijonom.

Ena od glavnih prednosti igre EuroMillions je, da ni najvišjega možnega dobitka, zato se lahko skupni znesek povečuje, dokler ga ne osvojite. V preteklih letih je bilo zaradi tega razpisanih nekaj slastnih glavnih dobitkov, ki so pritegnili zanimanje milijonov ljudi po vsej Evropi. Poleg tega imate več možnosti za zmago, saj EuroMillions ponuja nagrade za ujemanje le dveh osnovnih številk.

Eurojackpot:

Eurojackpot je relativno nova igra, ki je začela delovati leta 2012 in deluje v 18 evropskih državah: Na Hrvaškem, Češkem, Madžarskem, Slovaškem in Sloveniji, v Nemčiji, na Danskem, v Estoniji, na Finskem, Islandiji, v Italiji, Latviji, Litvi, na Nizozemskem, Norveškem, Poljskem, v Španiji in na Švedskem. Čeprav ni tako dolgo na voljo, je igra Eurojackpot postala zelo priljubljena in je v primerjavi z igro EuroMillions nova možnost za igralce.

V igri Eurojackpot udeleženci izberejo dve dodatni evro številki iz drugega sklopa številk od 1 do 10 in pet osnovnih številk iz razpona od 1 do 50. Verjetnost dobitka Eurojackpot je približno 1 proti 95 milijonom, zato so možnosti zanj nekoliko večje kot za EuroMillions. Zanimivo je, da najvišji glavni dobitek v igri Eurojackpot znaša 90 milijonov EUR. Če je ta meja dosežena in glavni dobitek še vedno ni prevzet, se dodatni denarni dobitek kaskadno prenese na nižje nagradne stopnje, kar poveča verjetnost za osvojitev sekundarnih nagrad.

Primerjalna analiza:

Primerjava Eurojackpot in EuroMillions vključuje številne spremenljivke. EuroMillions ima daljšo zgodovino in večjo priljubljenost, saj so njegovi ogromni glavni dobitki na naslovnicah časopisov in pritegnejo pozornost javnosti. Da bi zagotovili pravičnejšo porazdelitev dobitkov med igralce, ima Eurojackpot zgornjo mejo glavnega dobitka in ponuja nekoliko višje možnosti za osvojitev glavnega dobitka.

Z več stopnjami za ujemanje različnih številk obe loteriji igralcem ponujata veliko možnosti za osvojitev nagrad. Na koncu bodo osebne preference določile, ali nekoga bolj privlačijo veliki glavni dobitki v igri EuroMillions ali boljše kvote in zgornje meje nagrad v igri Eurojackpot.

Zaključek,

Igri Eurojackpot in EuroMillions zaradi svojih značilnih lastnosti in velikih nagradnih skladov privabljata igralce iz vse Evrope in ponujata vznemirljivo priložnost za osvojitev ogromnih vsot denarja. Eno je gotovo, vznemirjenje pri igranju teh vseevropskih loterij ne pozna meja – ne glede na to, ali vas vabijo strukturirana izplačila Eurojackpota ali brezmejni glavni dobitek EuroMillions.