Select Page

Verjetno ste že kdaj naleteli na eno od teh e-poštnih sporočil, ki vam sporočajo, da ste osvojili veliko nagrado. No, sliši se dobro, kajne? Toda počakajte – te loterije sploh niste igrali, kako ste torej lahko zmagali? Odgovor je jasen in preprost – ne morete. To je ena najbolj razvpitih spletnih loto prevar. Ti fantje pošiljajo na milijone teh e-poštnih sporočil v upanju, da je nekaj ljudi dejansko dovolj neumnih, da bodo padli na njihovo loterijsko prevaro. Če odgovorite na e-pošto, vas bodo pozvali, da plačate pristojbino, da boste prejeli plačilo. Tukaj je dober članek na Wikipediji o tej temi.

Druge vrste loto prevar

superenalotto

Zgornja shema je najbolj znana in najočitnejša. Obstajajo pa tudi druge spletne loterije, ki niso tako očitne. Čeprav se zdijo na nek način legitimni, obstaja nekaj pasti, o katerih bi morali vedeti.

Priključevanje na zakonite loterije

To je pravzaprav precej pameten način za goljufanje ljubiteljev lota. Prevara deluje takole: podjetje (recimo jim Lottofraud Inc.) oglašuje, da lahko pri njih kupite vstopnice za določeno loterijo po znižanih cenah. Sliši se kot dober posel. Kako lahko te karte sploh ponudijo ceneje? Povsem preprosto: loterija, kot je Powerball, izplača le določen odstotek denarja, ki pride s prodajo vstopnic, ker gre veliko prihodkov državi in ​​imajo visoke režijske stroške. Zdaj LottoFraud Inc. državi ni treba toliko izročiti, njihovi stroški pa so dejansko precej nižji. Lahko rečejo, da bodo za vas kupili pravo srečko na loteriji, vendar to ni res. Samo vodijo svojo lastno loterijo – samo uporabljajo zakonite številke, izžrebane za Powerball itd. Če stranka zmaga, mu plačajo – dobiček je še vedno ogromen. Kje je torej problem? No, LottoFraud Inc. lahko zlahka izplača svojim strankam vse dobitke do določenega zneska, če imajo dovolj strank, ki prek njih kupujejo njihove na videz zakonite listke. Kaj pa, če zmagate RES VELIK? Uganite kaj – “banka” bo propadla, vi pa ne boste prejeli plačila. Torej gre očitno za še eno loto prevaro.

Dve zadnji obliki spletnih loto prevar smo skoraj pozabili

Prvič, tu so tako imenovane “brezplačne” loto igre, ki jih najdete na internetu. Težava pri njih je, da ni mogoče ugotoviti, ali svojim strankam dejansko plačajo en sam cent. Poskušajo vas prepričati, da se prijavite v upanju, da boste zadeli denar na loteriji. Seveda morate za registracijo navesti veljaven e-poštni naslov, in ker želite vedeti, ali ste zmagali, bi morali pogledati v svoj nabiralnik. Zdaj internetni tržniki z neželeno pošto plačujejo dobre denarje za sezname s svežimi, veljavnimi e-poštnimi naslovi, tako da lahko zlahka uganete, kako te “brezplačne” spletne strani z loto služijo denar. nič skupnega s pravim lotom. To je bolj kot igranje iger na srečo v igralnici. Izberete nekaj številk, se odločite, koliko želite staviti, in nato pritisnete gumb. Nato vam računalnik prikaže zmagovalne številke in lahko vidite, kaj ste osvojili (ali izgubili). Včasih je med nakupom vstopnice in žrebanjem časovni zamik, vendar je to samo za dramo. To ni prava loterija – prav tako se lahko pridružite spletni igralnici. Ne razumite tega narobe – ni nič slabega, če igrate igro v slogu igralnice, vendar menimo, da prikrivanje igralnice in ustvarjanje podobne legitimne loterije ni prav.