Izaberite stranicu

Од свог покретања 2004. године, ЕуроМиллионс лутрија је заинтересовала милионе људи широм Европе. Разумљиво је зашто играчи из свих земаља учесница са зебњом ишчекују резултате жребања сваког уторка и петка с обзиром на могућност освајања џекпота који би им могли променити животе. Међутим, зашто је ЕуроМиллионс тако привлачан и како функционише структура исплате? Хајде да испитамо детаље о распореду исплата ЕуроМиллионс-а и шта се спрема победницима.

Основе исплате ЕуроМиллионсеуромиллионс

ЕуроМиллионс исплата

Девет европских нација – Аустрија, Белгија, Француска, Ирска, Луксембург, Португал, Шпанија, Швајцарска и Уједињено Краљевство – учествује у међународној лутрији познатој као ЕуроМиллионс. Играчи бирају пет основних бројева и две срећне звезде, у распону од 1 до 12. Свих седам бројева морају одговарати извученим бројевима да би освојили награду.

Џекпот и нивои награда

Огромна исплата џекпота, са гарантованим минимумом од 17 милиона евра и максималним износом од 240 милиона евра, обележје је ЕуроМиллионс лутрије. Џекпот се може преокренути само за четири додатна извлачења након достизања овог лимита; у случају да се не пронађе победник, новчана награда се дели између победника следећег највишег нивоа награде. Играчи имају бројне могућности да освоје чак и ако не освоје џекпот јер поред џекпота постоји још 12 наградних нивоа. Награде су мање како се спуштате низ нивое, често је потребно да се подударају само са два главна броја. Награда другог реда се додељује за подударање пет главних бројева и једне срећне звезде.

Процес исплате

Авантура се не завршава освајањем ЕуроМиллионс-а. Начин исплате се разликује у зависности од вредности награде и земље у којој је карта купљена.

  • Мале награде: Играчи обично могу тражити своје добитке у одобреним продавницама за награде нижег нивоа. Награде до одређене суме се такође могу искористити лично у поштама у неким земљама, или ако је карта купљена на мрежи, играчев онлајн налог ће бити кредитиран одмах.
  • Велике награде: Од победника се може захтевати да посете централу лутрије или одобрену банкарску институцију како би затражили веће суме. Обично су за овај процес потребни оригинални победнички листић и идентитет.
  • Освајање џекпота: Освајање џекпота или значајне секундарне награде често захтева додатно разматрање и кораке. Победници обично добијају финансијска и правна упутства, а од њих ће се можда тражити да доставе додатне доказе. Чак иако неке земље нуде опцију ануитета, плаћања се често врше у једном паушалном износу.
  • Пореске импликације: Императив је да победници схвате последице пореза у својим матичним државама. Добици на лутрији се опорезују у неким земљама — на пример у Великој Британији и Француској — али не и у другим — Шпанији и Швајцарској. Да би избегли проблеме са законом, победници морају да се придржавају пореских прописа који важе у њиховој земљи.

Утицај освајања ЕуроМиллионс исплате

Значајна победа на ЕуроМиллионс-у може променити нечији цео живот. Поред тренутне новчане добити, добитници често откривају да им је потребно стручно водство како би одговорно поступали са својим неочекиваним новцем. Због приватности и да би се избегли могући недостаци славе преко ноћи, многи одлучују да остану непознати. Поред тога, постоји историја добротворних прилога које је дала лутрија ЕуроМиллионс. Алтруистичка природа игре огледа се у чињеници да многи победници одлучују да део својих награда поклоне организацијама које су им блиске срцу.

Закључак

Поред невероватних сума новца који се могу освојити, ЕуроМиллионс лутрија је примамљива због своје разноврсне структуре исплата, која пружа бројне шансе за добитак. ЕуроМиллионс је и даље ослонац европске забаве, било да се ради о нади у освајање велике награде или само о узбуђењу игре. Узбуђење и оптимизам који прате сваки тикет настављају да уједињују играче широм континента док чекају следеће извлачење, показујући да иако је освајање велике награде можда неуобичајена појава, радост играња је уобичајена.