Vyberte stranu

Úvod

eurojackpot vs euromillionsEuroMillions:

Od svojho založenia v roku 2004 sa lotéria EuroMillions dostala do povedomia deviatich európskych krajín – Rakúska, Belgicka, Francúzska, Írska, Luxemburska, Portugalska, Španielska, Švajčiarska a Spojeného kráľovstva. Hráčov lákajú vysoké jackpoty s minimálnou garantovanou hlavnou výhrou začínajúcou na 17 miliónoch eur. Hráči si vyberajú dve čísla Lucky Star zo samostatného fondu 1 až 12 a päť hlavných čísel z fondu 1 až 50. Šanca na výhru jackpotu EuroMillions je približne 1 ku 139 miliónom.

Jednou z hlavných výhod hry EuroMillions je, že nie je stanovená maximálna výška jackpotu, a tak sa celková suma môže neustále zvyšovať, až kým sa nevyhrá. V priebehu rokov sa tak podarilo získať niekoľko lákavých jackpotov, ktoré zaujali milióny ľudí v celej Európe. Okrem toho máte viacero šancí na výhru, pretože EuroMillions poskytuje odmeny už za zhodu dvoch základných čísel.

Eurojackpot:

Eurojackpot, ktorý bol spustený v roku 2012, je relatívnym nováčikom pôsobiacim v 18 európskych krajinách: Chorvátsko, Česká republika, Maďarsko, Slovensko a Slovinsko; Nemecko, Dánsko, Estónsko, Fínsko, Island, Taliansko, Lotyšsko, Litva; Holandsko, Nórsko, Poľsko, Španielsko a Švédsko. Hoci nie je na trhu tak dlho, hra Eurojackpot sa stala veľmi populárnou a v porovnaní s hrou EuroMillions predstavuje pre hráčov novú možnosť.

V hre Eurojackpot si účastníci vyberajú dve dodatočné čísla v eurách z rôznych skupín čísel od 1 do 10 a päť základných čísel z rozsahu 1 až 50. S pravdepodobnosťou približne 1 k 95 miliónom má výhra Eurojackpot o niečo vyššie šance ako EuroMillions. Zaujímavosťou je, že maximálny jackpot v hre Eurojackpot je 90 miliónov eur. Ak sa táto hranica dosiahne a jackpot ešte nie je vyzdvihnutý, dodatočná výhra sa kaskádovito presúva do nižších úrovní výhier, čím sa zvyšuje pravdepodobnosť výhry vedľajších cien.

Porovnávacia analýza:

Pri porovnávaní Eurojackpotu a EuroMillions je potrebné zohľadniť viacero premenných. Euromilióny majú dlhšiu históriu a väčšiu popularitu, keďže ich obrovské jackpoty sa dostávajú na titulné stránky novín a pútajú pozornosť verejnosti. Aby sa zabezpečilo spravodlivejšie rozdelenie výhier medzi hráčov, Eurojackpot má hornú hranicu jackpotu a ponúka mierne vyššie šance na výhru jackpotu.

Vďaka niekoľkým úrovniam za zhodu rôznych čísel poskytujú obe lotérie hráčom veľa šancí na výhru. O tom, či niekoho viac lákajú obrovské jackpoty lotérie EuroMillions alebo lepšie šance a horné hranice výhier lotérie Eurojackpot, nakoniec rozhodnú osobné preferencie.

Záver,

Vďaka svojim charakteristickým vlastnostiam a značným výherným fondom priťahujú Eurojackpot a EuroMillions hráčov z celej Európy a poskytujú vzrušujúcu príležitosť vyhrať obrovské sumy peňazí. Jedno je isté, vzrušenie z hrania týchto celoeurópskych lotérií nepozná hranice – či už vás lákajú štruktúrované výplaty Eurojackpotu, alebo láka bezhraničný jackpot EuroMillions.